Trimite unui prieten

Demolarea garajelor ai căror utilizatori au datorii privind chiria pentru ocuparea terenului

Exportă PDF - Demolarea garajelor ai căror utilizatori au datorii privind chiria pentru ocuparea terenului Tipărește pagina - Demolarea garajelor ai căror utilizatori au datorii privind chiria pentru ocuparea terenului Trimite unui prieten - Demolarea garajelor ai căror utilizatori au datorii privind chiria pentru ocuparea terenului

publicat de VLAD AURORA DELIA in Marti , 19 Mai 2015, 9:06

+ - R

Administrația Imobiliară Oradea a demarat o campanie de recuperare a sumelor datorate de cetățenii care utilizează teren, proprietatea Municipiului Oradea,

În perioada precedentă au fost emise o serie de somații și notificări prin care reprezentanții autorității administrației publice locale au cerut datornicilor să-și onoreze obligațiile de plată către bugetul local pentru folosința terenului, sub forma de extinderi a proprietăților private ori teren de sub garaje.

O mare parte a cetățenilor somați au dat curs obligațiilor de plată, achitând sumele datorate fie total, fie parțial.

Mică parte a persoanelor notificate au înțeles să ignore în continuare obligațiile de a plătii chirie pentru terenul utilizat.

În consecință, Luni, 18.05.2015, în baza Dispoziției de primar se procedează, în primă fază, la desființarea pe cale administrativă a unui număr de 7 garaje, ai căror proprietari au restanțe acumulate pentru utilizarea terenului - proprietate a Municipiului Oradea.

Dintre garajele supuse demolării, cele mai multe se află în zona Rogerius, urmând apoi zonele Cantemir, Velența și zona centrală.

Pentru încasarea sumelor restante, precum și în vederea recuperării cheltuielilor de desființare, după caz, Municipiul Oradea va intenta acțiune la instanța competentă.

În perioada următoare, campania de recuperare a restanțelor la plata chiriei pentru terenul, proprietate a orașului, utilizat de cetățeni va continua, inclusiv prin măsuri coercitive, pentru suprafețele de teren utilizate cu categoria curți - grădini.

 

 

GALERIA FOTOÎnapoi la Stiri