Trimite unui prieten

MODALITĂȚI DE PLATĂ a taxelor şi amenzilor de parcare

Exportă PDF - MODALITĂȚI DE PLATĂ a taxelor şi amenzilor de parcare Tipărește pagina - MODALITĂȚI DE PLATĂ a taxelor şi amenzilor de parcare Trimite unui prieten - MODALITĂȚI DE PLATĂ a taxelor şi amenzilor de parcare

Parcarea autovehiculelor în parcările publice cu plată este permisă numai cu condiţia achitării taxelor de parcare prin următoarele modalităţi:

1. Cu tichete procurate anticipat de la chioşcurile de difuzare a presei, chioşcurile OTL şi unele magazine din zona parcărilor cu plată fiind obligatorie afișarea la vedere a tichetelor în așa fel încât să se vadă toate înscrisurile de pe acestea. Tichetele neafişate la vedere nu vor fi considerate valabile.

2. Cu tichete eliberate de parcometrele automate de parcare.

Utilizatorii parcărilor care doresc să plătească taxa de parcare la parcometre trebuie să deţină monedele de 10 sau 50 de bani, card bancar ori cipcard achiziţionat anticipat de la Serviciul Parcări. Este obligatorie afișarea la vedere a tichetelor în așa fel încât să se vadă toate înscrisurile de pe acestea. Tichetele neafişate la vedere nu vor fi considerate valabile.

3. Prin trimiterea unui SMS cu nr. de înmatriculare a autovehiculului (ex: BH01ABC) la nr. 7401 pentru parcarea de 1h şi la 7408 pentru parcarea de 6h pentru utilizatorii Orange, Vodafone, RDS Mobil şi pentru utilizatorii altor operatori care vor accepta încasarea pe bază de SMS prin reţeaua proprie şi decontarea taxei de parcare. Parcarea cu telefonul mobil începe doar după primirea prin SMS a confirmării începerii parcării. Plata este valabilă numai dacă utilizatorul primește prin SMS mesaj de confirmare a plății parcării. 

4. Cu vouchere pentru utilizarea sistemului de plată a parcării cu telefonul mobil. Utilizatorii care plătesc parcarea pe bază de vouchere achiziţionate anticipat de la Serviciul Parcări trebuie să activeze parcarea înainte de părăsirea autoturismului prin efectuarea unui apel la nr. de tel. 0359710140 şi să finalizeze parcarea prin efectuarea unui apel la nr. de tel. 0359710141. Plata este valabilă numai dacă utilizatorul primește prin SMS mesaj de confirmare a plății parcării.

5. Cu abonamente și legitimaţii de parcare. Pentru locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap este obligatorie afișarea la vedere a legitimației în așa fel încât să se vadă toate înscrisurile de pe aceasta.

Abonamentele de parcare se eliberează la Primăria Municipiului Oradea - sala ghșeelor în zilele de Luni până Joi între orele 07,30 - 18,00 iar Vineri între orele 07,30-15,30 sau online pe pagina www.oradea.ro secțiunea plăți online. Pentru plata abonamentelor cu ordin de plată se va face plata pentru beneficiar Municipiul Oradea, str. Piața Unirii nr.1, C.I.F. RO35372589, Contul IBAN RO50TREZ076502205X016643 deschis la Trezoreria Oradea.

Amenzile pentru parcare pe raza municipiului Oradea se pot achita prin prin următoarele modalităţi:

1. La Primăria Municipiului Oradea - sala ghșeelor în zilele de Luni până Joi între orele 07,30 - 18,00 iar Vineri între orele 07,30-15,30.

2. Cu cardul on line, pe pagina www.oradea.ro, secţiunea Plăţi Online - Amenzi contravenționale - Amenzi parcare.

3. Pe pagina www.ghiseul.ro.

4. Cu mandat poştal sau cu ordin de plată, Beneficiar Municipiul Oradea, str. Piata Unirii nr.1, C.I.F. 4230487, Contul IBAN RO72TREZ07621A350102XXXX deschis la Trezoreria Oradea.

În acest caz, pe ordinul de plată sau mandatul poştal se va menţiona obligatoriu:
a) Numărul notei de constatare sau al procesului-verbal de contravenție.
b) Numărul de înmatriculare al autovehiculului.
c) Obiectul plăţii "Amendă contravenţională".
5. Pentru persoanele cu domiciliul în Oradea plata amenzii se mai poate face pe mobil cu aplicatia Tpark descarcata de pe pagina www.tpark.ro.


Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0259.449.331.